top of page

 

 

Eerste keer

Kom je voor de allereerste keer naar de psycholoog? Dan is het wellicht een beetje spannend en zit je met veel vragen. Weet, dat we daar de tijd voor nemen. Je hoeft voor ons eerste gesprek niets voor te bereiden. Misschien heb je al een concreet idee van wat je precies wil vertellen. Maar even goed, weet je het allemaal niet zo goed en laat je het liever afhangen van de vragen die op dat moment komen. Dat is ook helemaal goed.

 

 

Duur

Een sessie duurt 60 minuten. Ik heb geen wachtzaal, dus probeer stipt op tijd te komen.

 

Kostprijs

Een sessie kost 70 euro. Je kan cash betalen of met de Payconic/Bancontact app. 

 

Hoe vaak?

Dat hangt helemaal af van jouw noden en wensen. Misschien heb je het nu even lastig en wil je graag wat vaker komen (1 keer per week bijvoorbeeld). Even goed, gaat het wat beter en heb je minder frequent behoefte aan een gesprek. In dat geval kunnen we wat meer tijd tussen laten. Hoe vaak we een afspraak inplannen, mag je dus helemaal zelf kiezen.

 

Terugbetaling

De meeste ziekenfondsen bieden een terugbetaling aan voor psychotherapie, zowel voor jongeren als voor volwassenen. Meer informatie over bedragen en voorwaarden kan je raadplegen op de website van jouw ziekenfonds. Studeer je nog? Dan kan je soms een terugbetaling krijgen via de dienst Studentenvoorzieningen (STUVO) van jouw hogeschool of universiteit.  

 

Afspraak annuleren

Is er iets tussengekomen en wil je je afspraak annuleren? Laat dan graag tijdig iets weten en verwittig minstens 48 uur op voorhand. Ik wil natuurlijk graag iedereen een plaatsje kunnen geven, dus als je laattijdig verwittigt, betekent dit dat iemand anders die kans niet heeft gekregen. Dat kan vervelend zijn… Als je tijdig verwittigt, kan ik meestal iemand anders nog de kans geven om te komen. 

 

Therapie via videocall, chat of telefoon

Tijdens de lockdownperiode experimenteerden vele psychologenpraktijken met andere vormen van therapie: videocall, chat of telefoon. Sommige cliënten vonden dat dit heel makkelijk, praktisch en zinvol. Onderzoek heeft aangewezen dat online vormen van psychotherapie even effectief zijn als klassieke ‘live’ therapie. Ikzelf, vond het zeker een positieve ervaring en geef nu nog steeds therapie op deze manier. Als je graag therapie op een andere manier wenst, via videocall, chat of telefoon (door Covid 19 of om andere redenen): spreek me dan zeker aan, dan bespreken we wat voor jou kan werken.

EEN SESSIE

bottom of page